De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sloop en aansluitend meteen bouw van nieuwe sporthal in Losser

Sloop en aansluitend meteen bouw van nieuwe sporthal in Losser

LOSSER – De sloop van sporthal De Fakkel in Losser is begonnen en naar verwachting kan over twee maanden al de bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie beginnen. De bedoeling is dat zodra de slopers van Kamphuis uit Reutum hun hielen lichten de bouwers van Lowik uit Almelo beginnen met de verrijzenis van een nieuw gebouw. De opening staat voor volgend jaar september op de rol.

De gemeenteraad heeft een bedrag van 4,5 miljoen beschikbaar gesteld. De bouw van het zogenoemde 'all electric sportgebouw zonder gasaansluiting' en met zeshonderd zonnepanelen op het dak brengt voor de gemeente een jaarlast van zo'n twaalfduizend euro met zich mee.

De hoofdgebruikers zijn de scholengemeenschap Twents Carmel College en de sportclubs Combinatie’64 en Volley’68. Op hun voorspraak is gekozen voor een hal met een afmeting van 26x67 meter. Deze hal is qua sportoppervlakte nagenoeg gelijk aan de afgeschreven accommodatie De Fakkel, maar efficiënter in gebruik met drie haldelen van 22x26 meter. Overdag kan het voortgezet onderwijs zo gebruik maken van twee haldelen en het basisonderwijs van één haldeel. Na schooltijd maken de sportverenigingen gebruik van de drie zaaldelen, wat deels gelijktijdig mogelijk is.

 

Deel dit nieuws!