De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gedroomde redding Enschede (Hudson's Bay) nu nachtmerrie

Gedroomde redding Enschede (Hudson's Bay) nu nachtmerrie

ENSCHEDE – Het besluit van Hudson’s Bay om al zijn warenhuizen in Nederland te sluiten, waaronder dat in Enschede, komt hard aan, niet alleen bij de medewerkers, ook bij het gemeentebestuur, dat het concern zo ongeveer met fanfareklanken en guirlandes ontving toen het de behuizing van het noodlijdende V&D-filiaal innam.

De warenhuisketen kwam ook zelf met veel tamtam naar Enschede en andere Nederlandse steden om in gewezen winkels van V&D zijn intrek te nemen. De redding voor de stad, in die termen werd gesproken en wethouder Eerenberg, ook dolenthousiast, spoedde zich voor de opening naar het Van Heekplein en nam de loftrompet mee.

Het is dus voor concern en voor de gemeenten (behalve Enschede nog dertien in het land) op een sof uitgelopen en eind dit jaar is het over en sluiten. Hudson’s Bay vroeg collectief ontslag aan voor al het personeel. Het zou in Nederland gaan om veertienhonderd medewerkers.

De gemeente wil snel kijken naar een andere winkel dan wel een andere bestemming van het pand. Er vindt mandag ten stadhuize al strategisch overleg plaats.

 

Deel dit nieuws!