De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Speuren naar spoor exploitant voor horeca Het Punt in Vroomshoop

Speuren naar spoor exploitant voor horeca Het Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Er wordt opnieuw gekeken naar verpachting van de horeca in het activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop en er vinden ook al gesprekken plaats, met naar verluidt horecaondernemer Spoor, die ook eerder actief was in Vrooomshoop, maar bij het vorige college van burgemeester en wethouders geen goed kon doen.

Volgens de Raad van Bestuur en de directie van Het Punt kan de verhuur/uitbesteding van de horeca in het multifunctionele gebouw extra inkomsten genereren.  Er is het huidige gemeentebestuur veel aan gelegen om de horeca-activiteiten winstgevend te maken. Om die reden moet een exploitant behalve in ook buiten het gebouw mogelijkheden krijgen.

Het belang van de gemeente is dat de jaarlijkse bijdrage, nu een ton, naar beneden kan worden bijgesteld als de inkomsten toenemen. Dat kan alleen als er commerciƫle slagkracht komt en daarvoor is een gekwalificeerde ondernemer nodig. Wegens ontstentenis doen medewerkers van Het Punt de horeca nu zelf, vol goede wil, maar zonder expertise en ervaring.

Behalve de subsidie om de begroting van Het Punt sluitend te maken zijn er ook nog leningen af te lossen en een negatief vermogen weg te werken.

Deel dit nieuws!