De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw Hoffmann op Veldkamp Westermaat in Hengelo/Borne

Nieuwbouw Hoffmann op Veldkamp Westermaat in Hengelo/Borne

HENGELO/BORNE – Het bedrijf Hoffmann Quality Tools, leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap, laat dit jaar een nieuw pand verrijzen op het bedrijvenpark Westermaat De Veldkamp, dat de gemeenten Borne en Hengelo gezamenlijk exploiteren. Op een zichtlocatie aan de Amerikalaan zal op een kavel van een halve hectare een pand verrijzen met een omvang van drieduizend vierkante meter. Dat gebeurt in het jaar dat het bedrijf zijn eeuwfeest viert.

In het huidige pand aan de Platinastraat te Hengelo is het bvan origine Duitse bedrijf dusdanig gegroeid dat nieuwe huisvesting noodzakelijk is. Daarbij is gekozen voor een zogenoemd ‘experience centre’ met ruimte voor trainingen en demonstraties. Tevens komt er ruimte voor een logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van containers kan worden gebruikt. Zo wordt het voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, in combinatie met zonnepanelen, geheel naar de geest van de tijd.

De formele start van de bouw, met een ceremonieel karakter, vindt komende woensdag plaats en daarvoor zal wethouder Kotteman van Economie in Borne zich spoorslags naar de bouwplaats reppen. Van hem wordt verwacht dat hij de eerste spade in de grond steekt, waar hij ervaring mee heeft.

Deel dit nieuws!