De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • HeArtGallery toont in Hengelo nieuwe technieken beeldende kunst

HeArtGallery toont in Hengelo nieuwe technieken beeldende kunst

HENGELO – De techniek en de toepassing van nieuwe materialen nemen een prominente plek in een project waarvan de expositie ‘SmARTerials’ de resultaten laat zien. De tentoonstelling begint zondag in HeArtGallery te Hengelo. De expositieruimte aan de Drienerstraat wil naast het podium voor beeldende kunst ook andere vormen van de beeldende- en toegepaste kunst een platform bieden. Daartoe behoren ook crossovers in uiteenlopende creatieve disciplines. Ze brengen professionele kunstenaars, vormgevers en experts nader tot elkaar om kennis te delen en het publiek daarvan deelgenoot maken.

De kunstenaars Linda Biemans, Willemien Nijman, Marcel Leblanc, Nina Slaager en Dimitri de Wit mochten op uitnodiging van HeArtGallery gebruik maken van het Fablab van Saxion in Enschede om met nieuwe technieken en materialen aan de slag te gaan. Zij tonen naast hun werk ook de experimenten van hun zoektocht naar nieuwe materialen en technieken. Ook exposeert de Hengelose modeontwerpster/kunstenaar Hellen van Rees, die bekendheid geniet vanwege haar experimenten en toepassingen met nieuwe technieken en materialen. Daarnaast heeft HeArtGallery voor deze tentoonstelling modeontwerpster Danya Weevers en de kunstenaars Ronald von Piekartz, Edwin Dertien en Jurgen Kuipers uitgenodigd om het experiment in hun werk te laten zien.

Traditioneel in de beeldende kunst worden materialen gebruikt als marmer, steen, staal, hout en keramiek. Industriële vormgevers zijn minder traditioneel en permanent op zoek naar nieuwe materialen met soms nieuwe eigenschappen en technieken. 'SmARTerials' wil deze twee werelden bij elkaar brengen om kennis te delen en tot nieuwe inzichten en toepassingen te komen. Het project bestaat uit een aantal onderdelen waaronder onderzoek, experiment, toepassing, educatie en presentatie.

 

Deel dit nieuws!