De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twekkeloër verliest ook tweede slag in strijd ecoduct A35 Enschede

Twekkeloër verliest ook tweede slag in strijd ecoduct A35 Enschede

ENSCHEDE/TWEKKELO – Er kan wat de Rechtbank Overijssel betreft in Enschede een twaalf meter breed ecoduct over de A35 komen. Met de bouw is enige tijd terug al een begin gemaakt, maar het werk is hangende de procedure stilgelegd. De bezwaren van omwonende Valkenburg, die geluidsoverlast zegt te vrezen en tenminste een geluidswal van Rijkswaterstaat eist, zijn terzijde geschoven. Dat argument legde de rechtbank terzijde door niet mee te gaan met Valkenburg in diens argument dat er onvoldoende onderzoek zou zijn gedaan.

Het gaat om een ecoduct met een dubbelfunctie ter hoogte van Twekkelo: autoverkeer erin en beestenverkeer eroverheen. Valkenburg vreest de versterking van het geluid van autoverkeer dat ook nog eens vanwege de bouwwijze die vooral bij hem tot geluidsoverlast zou leiden. Hij heeft via zijn  pleiter, de ‘milieuadvocaat’ Middelkamp, al aangekondigd door te gaan met zijn strijd en de zaak aanhangig te maken bij de Raad van State.

Behalve de gevreesde geluidsoverlast zal dan eveneens op het aambeeld van de stikstofuitstoot bij beschermd natuurgebied worden gewezen. Onlangs haalde de Raad van State om die reden een streep door een gedachte snelweg bij Utrecht (en recreatie op de Luchthaven Twente in Enschede. Volgens de Rechtbank Overijssel ligt het dichtstbijzijnde natuurgebied op riante afstand. Een ander argument is dat er steeds meer verkeer over de A35 bij Enschede zou rijden, mede door de aanleg van de N18, al spreekt de gemeente Enschede dat weer tegen.

Deel dit nieuws!