De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bolscher voor vlees (en meer) mikt steeds meer op vleesvervangers

Bolscher voor vlees (en meer) mikt steeds meer op vleesvervangers

ENSCHEDE – Het bedrijf Bolscher (voor vlees en meer) in Enschede anticipeert nadrukkelijk op een toename van vleesvervangers. Het is volgens de broers Bolscher, die samen eigenaar zijn en de directie voeren, onherroepelijk dat de vraag naar vegetarische producten de komende jaren fors zal stijgen. Niettemin moet het er zeker voorlopig wel ‘vlezig’ uitzien én smaken en dat gaat dankzij meer innovatieve vleesvervangers steeds beter.

In het bedrijf aan de Strootsweg te Enschede, ontstaan in Enter, leverancier aan winkels, horeca en andere bedrijven, is sowieso meer dan ooit aandacht voor milieu-gerelateerde maatregelen, van de energievoorziening tot de distributie.

‘We gaan van harte mee met de tijd en lopen dan graag voorop’, zegt Chiel Bolscher van het vier decennia oude bedrijf met zo'n tachtig medewerkers. ‘De overgang van vlees naar vegetarisch gaat snel en de vleesvervangers worden steeds beter. Het is een maatschappelijke tendens. Ook de overheid speelt erop in, ziet het belang en ook dat ze mee moet doen om vleesvervangers stimuleren. Net zoals elektrische auto’s, die wij al hebben. Om de Tesla echt populair te maken was subsidie nodig en zo is het met vleesveevangers ook.’

Uit onderzoek van IRI Nederland blijkt dat de verkoop van vleesvervangers afgelopen jaar met ruim vijftig procent is toegenomen, maar dat moet wel in perspectief worden geplaatst, want het aandeel van de vleesvervangers maakt nog slechts 4,5 procent uit van het totaal van de vleesverkoop in met name de supermarkten hier te lande.

Deel dit nieuws!