De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twence exploitant duurzaamheidsscherm bezijden A35 Nijverdal

Twence exploitant duurzaamheidsscherm bezijden A35 Nijverdal

NIJVERDAL – De gemeente Hellendoorn heeft het voornemen een duurzaamheidsscherm op te trekken bezijden de N35 (straks A35) ter hoogte van het bedrijvenpark ’t Lochter, over een lengte van twee kilometer. Dat gebeurt met steun van de provincie Overijssel als aannemelijke subsidiegever en energieproducent Twence als potentiële exploitant.

Een werkgroep annex denktank heeft vanuit bezorgdheid over de leefbaarheid in de Kruidenwijk en Nijverdal-Oost geopperd om het verminderen van geluidshinder te combineren met het opwekken van duurzame energie. Dat leidde tot het idee voor een duurzaamheidsscherm met als basis de constructie van een geluidsscherm, maar dan bekleed met zonnepanelen.

De opgewekte energie kan volgens GroenLinks- wethouder Joosten van Duurzaamheid worden gebruikt door de bewoners van de achterliggende wijken voor verlichting en verwarming. Tijdens een informatieve bijeenkomst bleken zo’n honderd bewoners het duurzaamheidsscherm wel ziet zitten en dat ook Rijkswaterstaat als wegeigenaar/beheerder positief is. Daarom kan de omslag volgens Bolscher niet zonder steun van de overheid.

Deel dit nieuws!