De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Staat blokkeert nieuwbouw intensieve veeteelt Saasveld

Raad van Staat blokkeert nieuwbouw intensieve veeteelt Saasveld

WEERSELO/SAASVELD – De gemeente Dinkelland is bij de Raad van State in het gelijk gesteld in haar afwijzing van de aanvraag tot vestiging van nieuwbouw van een intensieve veehouderij (een mesterij voor zo'n achtduizend varkens) aan de Hondeveldsweg tussen Weerselo en Saasveld. Er zouden voldoende percelen zijn die zich hiervoor lenen.

Dit bleek tijdens de door aanvrager Maatschap Munsterhuis aangespannen beroepszaak tegen de weigering van de gemeenteraad om het bestemmingsplan te herzien voor de Hondenveldsweg Hij had de provincie Overijssel mee, want die vond het prima. Volgens de Raad van State is de noodzaak door Munsterhuis noch Overijssel aangetoond.

Aanvankelijk wilde ook de gemeente wel meewerken, met name toenmalig CDA-wethouder Kleissen, die drie jaar geleden op dit dossier politiek sneuvelde. De toenmalige coalitiepartij Lokaal Dinkelland trok haar handen namelijk van het plan af door prioriteit te geven aan de belangen van natuur, milieu, overige agrariërs en bijvoorbeeld de klootschietvereniging.

Kleissen stelde destijds geen wettelijke mogelijkheden om de aanvraag van de Maatschap Munsterhuis af te kunnen wijzen. Daar is de Raad van State nu mee faliekant oneens, want er zouden volgens het bestemmingsplan op en bij de huidige plek van de intesieve varkensmesterij meer dan  voldoende mogelijkheden zijn voor de gedachte groei van het bedrijf.

Deel dit nieuws!