De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raadslid Enschede wenst terugvordering leengeld van Sanderink

Raadslid Enschede wenst terugvordering leengeld van Sanderink

ENSCHEDE – De raadsfractie Groep Versteeg ziet overeenkomsten in de manier waarop ondernemer  Sanderink van Centric omgaat met een provinciale lening en de wijze waarop eerder ondernemer Koolen van Lithium Werks dat deed. Versteeg stelt daarover vragen aan het college van burgemeester en wethouders, maar indirect ook aan de provincie Overijssel.

Versteeg vraagt zich af of het bij het verstrekken van de lening aan Sanderink net als bij het lenen van 7,5 miljoen aan Koolen ook OostNL en hij wil weten of de gemeente Enschede op enigerlei wijze betrokken is. Sanderink gebruikte penningen van de lening anders dan bedoeld, namelijk voor andere bedrijven binnen zijn conglomeraat. Het was bestemd voor zijn Sanderink Technology Center nabij de Universiteit Twente, in afstemming met de gemeente Enschede, de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool, met bovengemiddeld studietalent te steunen met een beurs.

Het raadslid vindt voorts dat zakelijk geleend geld terug moet worden geëist, indien nodig privé van de ondernemer. Dat bleek bij Koolen in het dossier Lithium Werks onmogelijk en de ondernemer liet weten vervolgens ook zelf weten geen reden te zien dit te doen.

Deel dit nieuws!