De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Reggewoon zet plan afbraak én nieuwbouw in Wierden-West door

Reggewoon zet plan afbraak én nieuwbouw in Wierden-West door

WIERDEN – De woningcorporatie Reggewoon zet na een adempauze de plannen door om de huurwoningen aan de Eerste Esweg en de Kruissteenweg af te breken teneinde er 56 nieuwe huizen te laten verrijzen, zowel eengezinswoningen als appartementenblokken. Reggewoon trekt er vier jaar voor uit, met een aanvang in 2021 en een afronding in 2024.

Enkele jaren geleden zong het voornemen van nieuwbouw na afbraak al rond en ontstond onrust onder huurders. Sommigen wilden niet weg, anderen waren beducht voor de betaalbaarheid (hogere huur) van de toekomstige woningen. Tijdens een recente informatieve samenkomst was er volgens Reggewoon minder sprake van angst en vrees. Zo werd gezegd dat de hogere huur zal worden getemperd door een lagere energierekening.

De eerste fase omvat de sloop der woningen aan de Eerste Esweg, de tweede fase de woningen aan de Kruissteenweg tussen de Eerste Esweg en de Jacobsonstraat,de derde fase de hoek van de Kruissteenweg en de Jacobsonstraat. Reggewoon wil andere huurders van de corporatie in dit project en latere projecten voorrang bieden als er nieuwe huurhuizen te vergeven zijn.

Deel dit nieuws!