De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veltmeijer wil aanpak illegale horeca in oale skoele te Vroomshoop

Veltmeijer wil aanpak illegale horeca in oale skoele te Vroomshoop

VROOMSHOOP – Er dient een einde te komen aan de commerciële activiteiten die in de voormalige Kennedyschool te Vroomshoop plaatsvinden. Dat schrijft het PVV-raadslid Veltmeijer in een brief aan het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Twenterand. Hij laat weten dat er activiteiten plaatsvinden die eigenlijk in een horecabedrijf zouden moeten worden gehouden en spreekt in dat verband over ‘oneerlijke concurrentie’.

Ook wijst Veltmeijer erop dat de exploitatie van Het Punt, een maatschappelijk-commercieel centrum met horecavoorziening in Vroomshoop, ondanks forse subsidie van de gemeente kantje-boord is. Het raadslid: ‘Met name het horecagedeelte loopt niet naar wens. Er wordt ieder jaar veel gemeenschapsgeld in Het Punt gestoken om het maar te laten bestaan. We praten over honderdduizenden euro’s gemeenschapsgeld. Dat er in een school horeca-activiteiten plaatsvinden druist in tegen het het collegebeleid.'

Navraag leert dat de ondernemers Jongeneel en Kremer het voormalige onderwijspand somtijds verhuren, voorheen de Julianaschool, voor samenkomsten van uiteenlopende snit. Ook worden er wel eens rommelmarkten en dergelijke gehouden bij deze eerste naoorlogse permanente school van Vroomshoop die plaatselijk ‘d oale skoele’ wordt genoemd. Veltmeijer wil van het college tekst en uitleg over de aard en de frequentie van de activiteiten in de voormalige  school en welke horeca-activiteiten er plaatsgrijpen, of er een huurovereenkomst is en of er vergunning voor is verleend en of het college maatregelen in petto heeft.

Als de plannen voor het verplaatsen van winkels aan het Linderflier doorgaan teneinde een compact winkelcentrum in het Hart van Vroomshoop te realiseren (ter afronding van de centrumvisie)  gaat het pand naar verwachting tegen de vlakte.

Deel dit nieuws!