De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lowik Bouw in Almelo opent nieuw pand aan N36 en wil van villa af

Lowik Bouw in Almelo opent nieuw pand aan N36 en wil van villa af

ALMELO – Het nieuwe pand van Lowik Bouw op een zichtlocatie aan de N36 op het Bedrijvenpark Twente trok vandaag tijdens een open dag veel bekijks. De officiële opening vond gisteren plaats, waarbij burgemeester Gerritsen bij wijze van officiële daad de naam op de gevel onthulde. Volgens directeur Schuldink stond duurzaamheid bij ontwerp en verrijzenis centraal, want zonder gasaansluiting en milieubelasting.

Het bouwbedrijf dateert van 1937 en was gevestigd op een andere stek op het Bedrijvenpark Twente en de directie van Gebr. Löwik bestierde de onderneming vanuit de karakteristieke villa op de hoek van de Ootmarsumsestraat en de Vriezenveenseweg.

Schuldink wil de villa afstoten en dat heeft de verhoudingen tussen de vorige directie-eigenaren en de huidige directeur-eigenaar aanmerkelijk bekoeld. Schuldink al veertig jaar werkzaam bij het Almelose bouwbedrijf, waar hij zich letterlijk opwerkte van leerling tot topman. Overigens vond de aandelenoverdracht vier jaar geleden al plaats. Met het afstoten van de villa ontstond een mentale sfeer. Schuldink markeert er de nieuwe verhoudingen mee.

Het bedrijf floreert en rendeert sinds Schuldink de lakens uitdeelt, want draait met zeventig werknemers een omzet van ruim 35 miljoen en heeft na mindere jaren (bouwcrisis) een ruim gevulde orderportefeuille met projecten in de Benelux en Duitsland, zowel woningprojecten als utiliteitsbouw, waaronder recent de nieuwe sporthal in Tubbergen.

Deel dit nieuws!