De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo bouwt 280 woningen op grond Dikkers met oog voor historie

Hengelo bouwt 280 woningen op grond Dikkers met oog voor historie

HENGELO – Er zullen 280 woningen verrijzen op de grond van de voormalige gebouwen van de machinefabriek Dikkers aan de Industriestraat te Hengelo.

De huidige eigenaar, de Emga Holding van de familie Douwes Dekker, zal zelf de herontwikkeling van het twee hectare omspannende gebied ter hand nemen op basis van de inzichten van stedenbouwkundigen van Shyam Khandekar. Het begint met technische onderzoeken, ruimtelijke procedures en stedenbouwkundige toetsen, waarna over twee jaar de bouw zou kunnen beginnen.

De karakteristieke toegangspoort aan de Industriestraat blijft behouden, zo liet de gemeente Hengelo eerder al weten, maar onduidelijk is of dat ook geldt voor het oudste pand van Dikkers. Er komen zowel koop- als huurwoningen benevens appartementen.

De gemeente Hengelo krijgt van de provincie Overijssel een verruiming van het aantal dat in de stad mag worden gebouwd, een plus van vijftig tot 270, met name in het centrum van de stad. ‘Dit is’, aldus wethouder Ten Heuw, ‘een mooie eerste uitwerking van het  ‘Perspectief voor een gezonde woningmarkt’, dat we vorige week met de provincie ondertekenden.’

Deel dit nieuws!