De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal nog vijf jaar met Gildebor in zee voor onderhoud sportvelden

Oldenzaal nog vijf jaar met Gildebor in zee voor onderhoud sportvelden

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal continueert de samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Gildebor is onderdeel van het sociaal werkbedrijf SWB te Hengelo. Sinds vorig jaar voeren zeven medewerkers het onderhoud aan de sportaccomodaties in de Hanzstad uit.

Het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij Gildebor zijn gedetacheerd  en worden begeleid en opgeleid. De gemeente is volgens wethouder Christenhusz tevreden over de samenwerking. Hij onderstreept de sociale component, maar wijst er ook dat zowel Gildebor als de sportverenigingen dik tevreden zijn over de constructie. Om deze reden is opdracht vanaf 1 januari 2020 voor een periode van vijf jaar verlengd.

Er werken bij Gildebor werken circa driehonderd mensen, voor de helft met WSW-indicatie  ende andere helft bestaat uit vakmensen. Gildebor, dat ook onderhoud aan velden en parken verricht in Hengelo en Hof van Twente, noemt zich een sociaal aangedreven specialist zijn in het beheer van de openbare ruimte. Het bedrijf ziet de verlenging van het contract als het gevolg van degelijk werk in het groen, temeer daar ook de clubs tevreden zijn.

 

 

Deel dit nieuws!