De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCX

Kunnen vliegen neuken? Ik weet het niet, ik ben niet in alle voortplantingsmechanieken thuis. Wel heeft zich al een paar dagen een onduidelijk aantal vliegen te onzent ingekwartierd. Vooral in de nacht zijn het stoorzenders. Ook zijn ze gek op beeldchermen. Misschien worden ze daar opgewonden van, want inderdaad ziter er soms een vlieg op een andere vlieg. Geen wonder dat Alicia mij vandaag vroeg of die vliegen aan het neuken waren.

Ik ben van een generatie die, op tienjarige leeftijd, de leeftijd van Alicia, nog van niets wist als het om de bloemetjes en de bijtjes ging, laat staan van de vliegjes. Wij hadden vliegers, dat weer wel, maar die maakte je zelf, met hulp van je vader die toen nog alwetend was, een vliefer van een soort crèpepapier, wat plankje en dan met een staart eraan. Die liet je hardlopend opstijgen door steeds meer touw te laten vieren. En we hielden wedstrijden.

Vliegers vermenigvuldigen zich niet uit zichzelf, hoe dat met vliegen zat wisten we niet, op de lagere school kregen we geen seksuele voorlichting, we moesten alles zelf ontdekken, wat ook wel iets had. En vliegen, herinner ik me van bezoeken aan mijn grootouders, zaten vastgeplakt aan een soort strips met kleefstof  aan het plafond waar die vliegen aan vastplakten. Konden ze in elk geval niet neuken. En beeldschermen bestonden nog niet.

Deel dit nieuws!