De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanleg van glasvezel bezuiden de A1 in Hengelo neemt aanvang

Aanleg van glasvezel bezuiden de A1 in Hengelo neemt aanvang

HENGELO - De gemeente Hengelo begint na de zomervakantie, vanaf eind augustus, met de aanleg van glasvezel in Hengelo ten zuiden van de A1. De bedoeling is 27.000 huishoudens voor eind 2022 zijn aan te sluiten. Vier jaar eerder zijn alle huishoudens in Hengelo-Noord op glasvezel aangesloten.

De samenwerkingsovereenkomst van de gemeente Hengelo en KPN is recent getekend.  Het bedrijf heeft de gemeente benaderd afspraken te maken over de voorbereiding  en de aanleg en legden die vast in een samenwerkingsovereenkomst.  Elke bewoner bezuiden de A1  in Hengelo kan kiezen voor wel of geen glasvezel. Volgens wethouder is het belang evident: ‘We gebruiken allemaal  steeds meer data. Voor ons werk en privé. Bovendien is het de verwachting dat het internetverkeer de komende jaren fors gaat stijgen. Zo komen er steeds meer apparaten met een internetverbinding.

Het college van burgemeester en wethouders  hecht eraan dat er overal in Hengelo een betrouwbaar netwerk is met voldoende capaciteit en vindt dat  glasvezel biedt ‘goede mogelijkheden voor de toekomst’ biedt. Aangezien het een open netwerk is kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. Alle bewoners in hrt gebied worden per buurt/straat van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.

Deel dit nieuws!