De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenteraad op de schopstoel van gemeentesecretarissen in regio

Twenteraad op de schopstoel van gemeentesecretarissen in regio

ENSCHEDE –  De gemeenten in de Regio Twente willen de ambtelijke macht versterken ten koste van de democratische inbedding. Zo zou de Twenteraad moeten worden opgeheven of anders van opzet worden. Dit voorstel komt van de gemeentesecretarissen der veertien gemeenten.

De bedoeling van de ambtelijke bazen van de veertien gemeenten is een andere en transparante structuur te zoeken, want huns bedunkens is de huidige Twenteraad feitelijk onwerkbaar met zijn 389 Twentse gemeenteraadsleden, zijn stroperige procedures en ondoorzichtige besluitvormingsprocessen. Het algemeen bestuur wil op zijn beurt meer betrokkenheid van afgevaardigde bestuurders. Wellicht zal er in de eerstvolgende vergadering van de Twenteraad al over worden gesproken.

Dat zou dan in het gemeentehuis van de Twenterand aan het Manitobaplein te Vriezenveen moeten gebeuren, want daar vindt de volgende samenkomst plaats vanwege het 650 jaar bestaan van het dorp van Rusluie, turfstekers en textielarbeiders en de grote brand die Vjenne in 1905 teisterde.

 

Deel dit nieuws!