De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veto huizen Verzetstraat in Vriezenveen kan tot truckplas leiden

Veto huizen Verzetstraat in Vriezenveen kan tot truckplas leiden

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand onthoud vooralsnog goedkeuring aan de bouw van tien woningen op de plek aan de Verzetstraat te Vriezenveen waar eertijds de Verkeersschool Rohof was gevestigd. Het perceel met vervallen opstallen is enige tijd geleden aangekocht door ondernemer Companjen, een zoon van de Batse. Hij zegt desgevraagd voorlopig het voornemen te hebben er zelf te gaan wonen. Dat hij het plan had er tien koopwoningen te bouwen, wil hij bevestigen noch ontkennen, maar ambtelijk heet het ‘dat het moeilijk ligt’, want het zou ‘niet passend’ zijn.

Opvallend is dat naast het perceel van Companjen wel een nieuwe woning ‘uit het niets’ verrijst, in een langgerekt weiland. Dat is geen vervangende woning, maar een extra huis, dat naast de basisschool Eltheto verrijst, omdat het volgens de gemeentelijke woordvoerder ‘goed past in  de lintbebouwing daar’. Dat geldt volgens hem niet voor tien woningen kort bij elkaar, zoals Companjen wenst.

Companjen wekt niet de indruk erg met de situatie in de maag te zitten. Hij mag de bestaande opstallen op het terrein van de voormalige Verkeerschool Rohof wel vervangen en zit dan op de plek dan het woonhuis en het garagepand lekker in de kubieke meters. ‘Ik knap de boel op en ga er zelf wonen’, zegt hij. Ook kan hij op het erf (vracht)auto’s stallen. Zijn bedrijf Companjen Bedrijfswagens op het Bedrijvenpark Twente te Almelo is gespecialiseerd in het kopen en verkopen van voornamelijk veewagens, vee-aanhangers, en vee-trailers. Ook exploiteert hij een weegbrug, wordt materieel op maat gemaakt en kunnen transporten naar alle havens in Europa worden geregeld.

Deel dit nieuws!