De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan voor gebruik A35 als Energiecorridor bij Almelo en Wierden

Plan voor gebruik A35 als Energiecorridor bij Almelo en Wierden

ALMELO/WIERDEN – Er zijn planologische mogelijkheden om bezijden een deel van de A35 bij Almelo en Wierden energie op te wekken door het plaatsen van bescheiden windmolens en de aanleg van afzienbare zonnevelden. Ook bij de A1 geldt een Energiecorridor die volgens 'de prioritaire opgaven' van de provincie Overijsssel en Rijkswaterstaat een sterke ruimtelijke identiteit en volgens een notitie ruimte aan duurzame biedt voor energieproductie, duurzame energieopslag, oogstbaar landschap, klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Het ontwikkelperspectief Enter CO2 Neutraal geeft vorm aan de energierelatie tussen het dorp Enter (gemeente Wierden) en het omliggende landelijk gebied, waaronder de buurtschap Ypelo. De betekenis van het landschap krijgt in de energietransitie opnieuw vorm. Daarbij wordt ingezet op het versterken van de landschapsstructuur aan de oost en zuidzijde door het inzetten op oogstbaar landschap.

In het gebied Entervenen wordt ingezet op een nieuw landschap door middel van het wenkend perspectief Energiecorridor Entervenen. Geinspireerd op de orthogonale verkavelingsstructuur van de venen wordt een stevige groenblauwe landschapsstructuur als nieuw ruimtelijk casco voorgesteld. Gesproken wordt over een landscgap van de toekomst.

 

 

Deel dit nieuws!