De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Afspraken over gebruik en onderhoud van Stadstuin in Oldenzaal

Afspraken over gebruik en onderhoud van Stadstuin in Oldenzaal

OLDENZAAL - De gezamenlijke eigenaren van de toekomstige Stadstuin in Oldenzaal hebben een overeenkomst getekend over het onderhoud en het gebruik. Voor de ondertekening kwamen wethouder Renkema van het gemeentebestuur en afgevaardigden van Stichting Oldenzaalse Musea, Stichting Oldenzaalse Stadstuinen en de Geldermanstichting hun handtekening zetten onder een gebruiksovereenkomst. Dat gebeurde midden in de Stadstuin-in-aanleg.

In de gebruiksovereenkomst leggen de betrokken partijen de samenwerkingsintentie vast, zoals die in het Masterplan Binnenstad tot stand was gekomen. Het Masterplan beschrijft de tuinen als een unieke groene oase met ruimte voor cultuur en ontspanning binnen het historisch karakter van de binnenstad. Op basis van het Masterplan is het ontwerp voor de Stadstuin gemaakt. In de overeenkomst ligt contractueel vast dat de verschillende partijen zich aan dat ontwerp conformeren.

Verder spraken zij af dat de Stadstuin opengesteld wordt voor bezoekers en voor het gebruik van evenementen. Zo zijn in de gebruikersovereenkomst zijn een aantal evenementen genoemd die geschikt lijken voor de Stadstuin, omdat ze passen bij het historische karakter van de tuin. Overigens moet voor deze evenementen, net als voor andere evenementen, eerst een vergunning worden aangevraagd.

Bovendien is vastgelegd dat de gebruikte grond eigendom blijft van de huidige eigenaars. Tot slot regelt de gebruiksovereenkomst het onderhoud van de tuin; dat komt voor rekening van de gemeente.

Deel dit nieuws!