De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCVI

Er waren jaren dat ik de zomerfeesten in het dorp bezocht. Het was elke keer een soort re√ľnie van wat in mijn tijd nog de lagere school heette, want velen die het dorp onzer inwoning al lang en breed hadden verlaten kwamen ervoor terug. Zoals alle dorpsfeesten is het de bekende drietrapsraket van braderie, koek-en zuipie-plein en een artiest van enige naam die met een geluidsband meezingt.

Ik kom er al jaren niet meer, want rondhangen, heen en weer lopen en stilstaan gaat me wat moeilijker af dan voorheen. Ik heb dan ook geen idee of ze nog een kaaskoningin benoemen. Bij het fenomeen 'kaaskoningin' gelieve men zich geen al te frivole voorstelling te maken, het was een wandelende reclamezuil van de plaatselijke kaasfabriek (voorheen melkfabriek) van mijnheer Co Berco.

De allereerste kaaskoningin heb ik destijds nog een diepte-interview afgenomen, wat voor een leerlingjournalist een zware beproeving was. Ze kwam uit Goor, werkte bij een OAD-reisbureau, heette Annet Stokkentreeff en zou later enige tijd landelijke bekendheid krijgen vanwege haar verhouding een of andere Big Brother uit een televisieprogramma voor knuffelzieke aandachtzoekers. Alles gaat teloor.

 

Deel dit nieuws!