De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester van Almelo verbant cursisten Politiek naar Theaterhotel

Burgemeester van Almelo verbant cursisten Politiek naar Theaterhotel

ALMELO - Een groep deelnemers van de cursus Politiek Actief zou vanavond de vergadering van de gemeenteraad te Almelo bijwonen, maar dat gebeurde niet omdat ze naar een zaal in het Theaterhotel werden verwezen, waar ze naar een rechtstreekse uitzending van de raadsvergadering konden kijken. Volgens burgemeester Gerritsen had dit, zei hij toen het raadslid De Olde informeerde naaar de absentie van de cursisten, te maken 'met het ruimtegebruik in het gemeentehuis.

Een onplaatsbare verklaring, want als er nou ergens ruimte genoeg is, dan wel in het stadhuis van Almelo, ook in de ruim bemeten raadszaal. De burgemeester gaf voedsel aan de gedachte dat er iets anders moest zijn toen hij opmerkte dat de verbanning van de deelnemers aan de cursus Politiek Actief naar het Theaterhotel ook te maken had met 'redenen die we in het seniorenconvent (periodiek beraad der fractievoorzitters in de gemeenteraad, red) nog eens kunnen belichten'.

Het vermoeden is, leert navraag, dat er rekening werd gehouden met amokmakerij als de cursisten zich in de raadszaal zouden begeven en dat wellicht de burgemeester mikpunt van kwaadsappigheid een hunner zou kunnen zijn. Het gaat dan om een horecaondernemer Quick te Aadorp die na juridische strijd zijn pand deze dag zou moeten verlaten en daar op sociale media nogal heftig op reageerde. Deze ondernemer is één van de cursisten vindt dat Gerritsen in in de Aadorpse horecavete een kwalijke rol heeft gespeeld. De burgemeester zou zelfs een aanstichtende rol hebben gehad door te verklaren dat de gemeente nooit een omgevingsvergunning zou verstrekken, terwijl Gerritsen ‘vermogende ondernemers’ daarentegen ‘de helpende hand biedt’.

Deel dit nieuws!