De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede houdt hoofd boven water in een zwembad á la Denekamp

Enschede houdt hoofd boven water in een zwembad á la Denekamp

ENSCHEDE  - Van het futuristische zwembad dat Enschede bij Het Diekman zou laten verrijzen blijft weinig over. Volgens verantwoordelijk wethouder Van den Berg (BBE) moet de gemeente om - om spreekwoordelijk te zeggen - zelf  het hoofd boven water te houden duchtig schrappen. Het voorstel is nu om de jaarlijkse lasten van een nieuw zwemcomplex terug te brengen tot zeven ton.

De bezuiniging op bouw en exploitatie betekent geen bassin voor recreatiezwemmen, geen toeters en bellen, maar een strikte beperking tot water voor leszwemmen, wedstrijdzwemmen en doelgroepenzwemmen. 'De rest kunnen we ons niet permitteren', aldus Van den Berg, die er in dat verband op wees dat Enschedeërs voor funzwemmen naar De Wilder in Haaksbergen kunnen.

Ook hield de wethouder kritische raadsleden, onder wie de fractievoorzitters Koc van het CDA en Futselaar van de SP, voor dat de Universiteit Twente en het resortpark Boekelo een zwembassins hebben en dat in Enschede-Noord het zwembad Het Slagman nog kan worden gebruikt, dat trouwens voor 2028 op de nominatie staat te worden gesloten en gesloopt, een lot dat zwembad De Brug in Glanerbrug reeds trof, tot leedwezen van toenmalig fractieleider Van den Berg van BBE.

Koc constateerde dat een stad als Enschede een zwembad krijgt met de voorzieningen van een dorp als Denekamp en zei er 'bijna emotioneel' van te worden. Ook de wethouder was in de war geraakt, want noemde haar mevrouw Morsink. Overigens kreeg Denekamp met Dorper Esch onlangs een hypermodern zwembad voor de gehele gemeente Dinkelland.

 

Deel dit nieuws!