De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden lanceert gebiedsvisie De Passie in combi met sportzaal

Wierden lanceert gebiedsvisie De Passie in combi met sportzaal

WIERDEN –  Bij of in combinatie met de beoogde nieuwbouw van de school De Passie zal waarschijnlijk ook een sportzaal worden gebouwd Ter vervanging van het afgeschreven gymnastieklokaal aan de Wilhelminastraat. De haalbaarheid daarvan wordt getoetst. De bedoeling is dat overdag de scholieren en bijzondere doelgroepen er gebruik van maken en des avonds sportverenigingen.

De gemeente Wierden kocht de gronden vorig jaar aan van het Orbys van de Wierdense zakenman Holterman die de percelen  in de zogenoemde Esrand begin vorig jaar kocht van de Almelose horecaondernemer Hammink van het Theaterhotel en dezer dagen precies een jaar geleden met ruim een miljoen winst voor bijna 2.275.000 euro. Ondanks veel politieke commotie wisten  de onervaren wethouder Braamhaar en medeonderhandelaar burgemeester Robben de gemeenteraad tot instemming met de deal te bewegen.

Over invulling van de Esrand is sedertdien al veel  gesproken De Passie, met sportclubs en met omwonenden. Er ligt nu een zogenaamde ‘ontwerpvisie’ over de ‘invulling en inrichting’ van de Esrand, grenzend aan de N35/A35, nabij de oudere wijk Wierden-West en de nieuwe wijk Zuidbroek. De bedoeling is een groene omgeving in combinatie met waterberging.

 

Deel dit nieuws!