De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD wil lokale omroep uit nood communicatiewerk Enschede geven

VVD wil lokale omroep uit nood communicatiewerk Enschede geven

ENSCHEDE - De gemeente Enschede ontbeert de ruimte in het meerjarige begrotingsperspectief om meer subsidie te geven aan de lokale omroep EnschedeFM die op het punt van omvallen staat. De omroep maakt met de lokale zendgemachtigden van Almelo, Borne, Hengelo en Haaksbergen pro forma deel uit van 1Twente, maar van die gemeenten komt helemaal geen substantieel geld.  

EnschedeFM staat nu op het punt van omvallen, want torst een flinke schuldenlast mee. Op voorspraak van de VVD zal morgen in de debatten over de Zomernota en in het verlengde daarvan de begroting 2020 een voorstel aan de orde komen de omroep betaald in te zetten.

Desgevraagd laat fractievoorzitter Kreeft van het liberale smaldeel in de gemeenteraad te Enschede weten rond te lopen de omroep van gemeentewege ‘media- en communicatiewerk’ toe te schuiven. ‘We kunnen helaas geen mogelijkheden meer vinden en creëren in de wankele begroting, om nog extra subsidies te verstrekken’ laat Kreeft weten. Gemeenteklussen zij het alternatief. ‘Uiteraard gaat dat sneller en makkelijker als men steeds prima kwaliteit blijft leveren tegen scherpe tarieven.’

De voorman der Enschedese liberalen wijst er in dat bestek fijntjes op dat de raad nog een miljoen op subsidies moet schrappen. Hij stelt dat door de omroepen communicatiewerk toe te spelen te willen helpen om de periode te overbruggen richting de vorige week door het ministerie van OCW toegezegde financiële verruiming voor lokale omroepen, over twee tot drie jaar.

Deel dit nieuws!