De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Hengelo wil eenmalige bijdrage voor de Gehandicaptenraad

CDA in Hengelo wil eenmalige bijdrage voor de Gehandicaptenraad

HENGELO – De raadsfractie va het CDA Hengelo wil dat de Gehandicaptenraad ter stede een bijdrage van zesduizend euro van de gemeente Hengelo krijgt. Tot voor kort ontving de Gehandicaptenraad een jaarlijkse subsidie, maar die is ingetrokken nu de raad sinds vier jaar geen officieel adviesorgaan meer is, maar alleen ongevraagde adviezen kan geven.

Volgens het christendemocratische raadslid Morskieft vertegenwoordigt de Gehandicaptenraad alle mindervalide inwoners en bezoekers van de stad. Volgens haar weten de ‘ervaringsdeskundigen als geen ander wat een handicap met zich meebrengt’.

De leden van de Gehandicaptenraad kunnen zich volgens het college van burgemeester en wethouders aansluiten bij de Cliëntenraad WMO, maar Morskieft wijst erop dat die er wegens het opzetten van de nieuwe verordening Sociaal Domein de brui aan heeft gegeven.

Naar het oordeel van voorzitter Broeze van de Gehandicaptenraad, heeft vijftien procent van de bevolking een beperking. Hij wordt in het CDA-persbericht geciteerd: ‘Ondanks dat wij geen officieel adviesorgaan meer zijn, worden wij door de gemeente wel betrokken bij de invulling van de wegen en openbare ruimtes. De samenwerking tussen de gemeente en de Gehandicaptenraad verloopt goed. De lijntjes zijn kort en men neemt onze voorstellen ook altijd serieus. Wij hebben de afgelopen jaren veel moeten laten vallen, zoals lessen op de scholen. Die kosten kunnen wij zelf niet ophoesten, dus dan ga je schrappen.’ Om die reden vind het CDA in Hengelo dat eenmalig komende week in de debatten over de zogenoemde Kadernota zes mille moet worden vrijgespeeld. Morskieft: ‘Het belang van de inclusieve samenleving en de signalerende rol die de Gehandicaptenraad Hengelo hierin speelt, telt voor een grote groep inwoners uit onze gemeente.’

 

Deel dit nieuws!