De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Joosten naar Daarle om geesten rijp te maken voor plan zonnepark

Joosten naar Daarle om geesten rijp te maken voor plan zonnepark

DAARLE – Er komt een zonnepark in Daarle. De gemeenteraad van Hellendoorn stemt in meerderheid in met een plan voor de aanleg van een zonnepark in het kerkdorp. De exploitatie komt in handen van het initiatief-nemende bedrijf Solar Proactive uit Tynaarlo. Het betreft een lap grond van zeven hectare in de oksel van de Daarleseweg en Dalvoordeweg.

Het plan omvat het plaatsen van 12.500 zonnepanelen die circa vijftienduizend huishoudens van stroom zal voorzien. Het zonnepark komt op grond van een inwoner van het aanpalende Den Ham. Het ontlokte het raadslid Ter Horst van Lokaal Hellendoorn de constatering dat het zonnepark één perspoon miljonair maakt en dan nog iemand van buiten de gemeente ook.

Ter Horst vindt het verder kwalijk dat goede landbouwgrond wordt geofferd op het altaar van de verduurzaming. Als het al moet, zei het raadslid onlangs tijdens politiek commissieberaad, dan liever op arme gronden.

Ook in Daarle leven veel bezwaren tegen het plan voor zeven hectare met zonnepanelen. Weliswaar is wethouder Joosten van GroenLinks enthousiast, maar hij zegt dat er ook een noodzaak is om duurzaamheid te praktiseren. Hij gaat morgen naar Daarle om zelf met de mensen te praten, en ook met Plaatselijk Belang. Hij zal onder meer wijzen op het ‘gebiedsfonds’ om belangrijke voorzieningen in het dorp te bevorderen. Tevens betoogt de wethouder uit Hengelo die in Hellendoorn de recent overleden wethouder Op den Dries is opgevolgd, dat de lokale bevolking kan participeren in de opwekking van zonne-energie, en dat het park ‘een goede inpassing’ krijgt met een meidoornhaag.

 

Deel dit nieuws!