De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCVIII

Bezijden de Plesmanweg in Almelo wordt een fietspad aangelegd. Je zou denken dit een paar weken gaat duren, omdat het in tekentafelkamers en afstemmingsoverleggen is voorbereid en de kredieten zijn verstrekt om de asfaltschuivers, landmeetmannen en asfaltplakkers te betalen. Oké, dit is Nederland, dus drie maanden voor een paar meter fietssnelweg? Nee dus, het duurt een jaar!

Ik fiets er geregeld en sla al die mannen en hun gedoe met verbazing gade. Wat me het meest verbaast tot nu toe is het verdwijnen van een machtige boom waarover ik eerder schreef, namelijk vorig jaar april, toen ik tijdens een mijner inspecties zag dat de boom, die werd gepoot voor en genoemd naar burgemeester Rijpstra, was gekapt. Dat gebeurde tijdens het omzagen van een groot aantal bomen aan de Plesmanweg voor de aanleg van het fietspad.

Voor de aanleg van dit pad was het vellen van de mastodont, schreef ik, onnodig, want tussen pad en boom met bloemenperk zat voldoende ruimte. Rijpstra gaf leiding aan een bestuur bij de neergang van de textiel in de binnenstad en de zoektocht naar nieuwe nijverheid op bedrijventerreinen buitenaf. Het zou goed zijn als straks, zodra dat fietspad er ligt, de Plesmanweg de Rijpstrasingel gaat heten.

Deel dit nieuws!