De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo verkiest verbouw huidige zwembad boven bouw nieuw bad

Almelo verkiest verbouw huidige zwembad boven bouw nieuw bad

ALMELO - De gemeenteraad van Almelo gaat naar verwachting het huidige zwembad Het Sportpark  aan de Sluiskade Noordzijde verbouwen en uitbreiden. Dit betekent dat de gemeenteraad afziet van de bouw van een nieuw zwembad, waarover de stedelijke politiek vorig jaar in de verkiezingstijd nog beloftes deed. Uit onderzoek van een bureau blijkt evenwel dat de twee nieuwbouwvarianten duurder uitpakken. Het gaat dan om een zwemeldorado bij de sporthal IISPA en een complex in het Wendelgoor op de grens met Wierden via een eerste Kanaalsprong..

De verbouwing van het huidige zwembad vergt volgens berekeningen bijkans tien miljoen, terwijl nieuwbouw op een andere plek in de stad een investering van twaalf tot veertien miljoen zou vergen. De keuze voor een verbouwing annex modernisering betekent vanwege een lagere exploitatielast/energierekening. 'We zijn een dief van onze eigen portemonnee', aldus wethouder Maathuis hedenavond tijdens een politiek beraad.

Het coalitieakkoord van CDA, VVD, LAS en ChristenUnie spreekt over een duurzaam zwembad dat er moet komen door verbouw of nieuwbouw. Een combinatie met de Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (ISPAA) past naadloos in het streven naar een Sportcluster met Erve Heracles en Wieleraccommodatie De Sumpel. De optie Wendelgoor zou een combinatie met andere watersport zijn (Amycus) en een terugkeer naar oude grond, want jarenlang baatten Almelo en Wierden er gezamenlijk een zwembad uit, maar dat moest dicht omdat Almelo er industrie wilde. Het raadslid Van den Ham informeerde vanavond of samenbouwen met Wierden weer een optie zou zijn... En anders misschien Twenterand.... dat in Vriezenveen een zwembad wil bouwen.

 

.

 

 

 

Deel dit nieuws!