De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Houdt overleeft motie wantrouwen over huisvesting Enschede

Van Houdt overleeft motie wantrouwen over huisvesting Enschede

 ENSCHEDE – In gevaar kwam hij niet dankzij geharnaste steun van de coalitiepartijen, maar het kleeft wethouder Van Houdt in Enschede toch aan dat hij een motie van wantrouwen aan de bestuurlijke broek kreeg. De wethouder van de ChristenUnie zou de raad slecht, vaak ontijdig en somtijds geheel niet hebben ingelicht over de huisvesting van 37 mensen met psychische problemen in de woonzorg Broekheurnerborch.

De motie, ingediend door EnschedeAnders, kreeg steun van de SP, de PVV, Democratisch Platform, Groep Versteeg en DENK.

Een overgrote meerderheid vond dat de motie een veel te zwaar middel was, hoewel vrij breed wel de mening heerste dat er veel procedurele en inhoudelijke slordigheden zijn geweest. Van het niet of fout informeren van de gemeenteraad door Van Houdt (en overigens zijn collega Kampman van de PvdA) is volgens de coalitiepartijen en ook een grotere oppositiepartijen CDA en GroenLinks geen sprake geweest, zeker niet opzettelijk.

De besluitvorming mocht dan chaotisch en rommelig zijn geweest, het was volgens een riante raadsmeerderheid om een groot schrijver te parafraseren volgens een riante raadsmeerderheid minder moedwil dan misverstand.

Deel dit nieuws!