De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen breekt gemeentehuis af voor glashoes van samenleving

Tubbergen breekt gemeentehuis af voor glashoes van samenleving

TUBBERGEN – De kogel is door de kerk in Tubbergen, niet door de monumentale Pancratius uiteraard, wel door het daar tegenover staande gemeentehuis. Het gebouw gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw van wat een Huis van en voor de Samenleving moet worden. Formeel zal de gemeenteraad er maandag over een week toe beslissen. De naam is al bekend: Glashoes. Een investeringsbedrag is er nog niet daar het een principebesluit betreft. Omdat nieuwbouw in verhouding ook goedkoper is dan het verbouwen van een ruim veertig jaar oud pand heeft het college hiervoor gekozen.

Het moet een ‘hoes’ zijn waar bestuur, cultuur, horeca, ondernemerschap en welzijn onder één dak en waar heel de hele dag ‘reuring’  moet zijn. Een plek van ontmoeting, samenwerking en 'optimale dienstverlening'.

Het huidige gemeentehuis stamt deels uit de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw. Het is volgens het gemeentebestuur een karakteristiek gebouw, maar niet meer van deze tijd. De entree ligt ver boven het maaiveld, waardoor het niet voor iedereen even gemakkelijk is om er snel even binnen te lopen. Daarnaast is het gebouw sterk gedateerd en voldoet het niet meer aan de huidige eisen van duurzaamheid. Alleen al het aanpassen van deze zaken zou een grootscheepse en begrotelijke kostbare klus zijn.

 

Deel dit nieuws!