De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rugbyclub Enschede wil verhuizing van Horstlindelaan naar Diekman

Rugbyclub Enschede wil verhuizing van Horstlindelaan naar Diekman

ENSCHEDE – De rugbyclub ERC ‘69 in Enschede viert in augustus het vijftigjarig bestaan. Dat zou dan wel eens één van de laatste clubactiviteiten aan de Horstlindelaan kunnen zijn, want de gemeente Enschede wil het sportpark Wethouder Horstman Park in de toekomst benutten voor woningbouw of zonne-energieproductie.

De sportclubs, behalve ERC ook SVV, TVV (voetbal) en Broncos (American football), zouden in dat geval kunnen verhuizen naar het Diekman. ERC-voorzitter Knap is daar een fervent voorstander van. Hij ziet een verhuizing als een wenkend perspectief. ‘Rugby in Enschede is ooit begonnen met vijftien studenten van de Enschedese Hoogere Textiel School Vereeniging. We zijn echter in 2010 begonnen met jeugd en zitten nu midden in de transformatie van een studentenvereniging naar een vereniging waar iedereen welkom is. Een verhuizing is voor ons een uitkomst. We zitten met onze huidige accommodatie aan de grens van de mogelijkheden. Als we een volgende stap willen zetten, dan moeten we onze leden meer kunnen bieden dan het studentikoze clubhuis dat we nu nog hebben.'

Knap hoopt dat de gemeente Enschede de komende weken knopen doorhakt als de gemeenteraad komt te spreken over het financiële meerjarenperspectief en de investeringen in de sportsector in  het algemeen en het gebied van Het Diekman in het bijzonder.

 

Deel dit nieuws!