De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Proeftuin Nijverheid Aardgasvrij in Hengelo trekt nu al de aandacht

Proeftuin Nijverheid Aardgasvrij in Hengelo trekt nu al de aandacht

HENGELO – Een delegatie van parlementariërs, lokale bestuurders uit gans het land en volkshuisvesters van departementen en corporaties komt maandag naar Hengelo om zich te laten informeren over Proeftuin Nijverheid Aardgasvrij. De gemeente Hengelo kreeg vier en een kwart euro van de rijksoverheid om deze buurt aardgasvrij te maken De stad is een van de 27 gemeenten in het land die zijn uitverkoren om mee te doen aan het experiment en de enige gemeente in Overijssel.

Het gaat in De Nijverheid om zo'n 2.200 woningen die aardgasvrij gemaakt moeten worden.  Met de miljoenensubsidie wil de rijksoverheid vaart maken en zo’n vijfhonderd woningen gasvrij maken. Het is volgens de bedoeling ervaring op te doen. De gemeente Hengelo, de woningcorporatie Welbions  en (andere) huiseigenaren moeten bij het aardgasvrij maken van de wijk zelf het wiel uitvinden.

De Nijverheid is een vooroorlogse wijk, ooit gebouwd ter huisvesting van Stork-arbeiders. Welbions wil de komende jaren groot onderhoud plegen aan de woningen in combinatie waarmee rioleringsbuizen en wegen worden vernieuwd, de openbare verlichting wordt vervangen en de groenvoorziening onder handen genomen.  Een uitgelezen moment om de huizen naar de mores van de tijd gasvrij te maken.

Een aantal leden van de Tweede Kamer (Erik Ronnes van het CDA, Van Eijs van D66) en Koerhuis van de VVD), ambtenaren van het het ministerie van Binnenlandse Zaken, de vereniging van woningcorporaties Aedes, de Hengelose woningcorporatie Welbions, de wijkbewonersorganisatie BON en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) laten zich maandag in de wijk informeren.

Deel dit nieuws!