De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toename (ruime verdubbeling) sluiting van drugspanden in Enschede

Toename (ruime verdubbeling) sluiting van drugspanden in Enschede

ENSCHEDE - Op last van de burgemeester van Enschede zijn dit jaar tot nu toe 44 hennepkwekerijen opgerold, 26 waarschuwingen uitgedeeld (in geval van eerste overtreding) en acht panden gesloten in verband de handel in drugs. Vorig jaar werden in twaalf maanden vijf 'drugspanden' gesloten.

Dit maakte de gemeente hedenochtend bekend. De burgemeester kan qualitate qua onroerend goed sluiten indien er sprake is van overtreding van de Opiumwet. Daarbij kan het gaan om illegale hennepteelt, een drugslaboratorium of handel vanuit een woning of (bedrijfs-) pand. Is er sprake van verzwarende omstandigheden waardoor de openbare orde en veiligheid in het gedrang komt, dan volgt direct sluiting. Dat kan het geval zijn als bij een inval van de politie naast drugs bijvoorbeeld wapens, gevaarlijke stoffen of onveilige situaties worden aangetroffen, of wanneer er sprake is van ernstige overlast voor omwonenden als gevolg van de drugshandel.

Behalve dat acht panden op slot gingen werd in één geval een dwangsom opgelegd die beëindiging van de illegale activiteiten op afzienbare tijd zou moeten bevorderen.

Deel dit nieuws!