De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Koopzondag in twee van de vier dorpen der gemeente Twenterand

Koopzondag in twee van de vier dorpen der gemeente Twenterand

TWENTERAND - De gemeenteraad van Twenterand stemde vanavond in met het instellen van negen koopzondagen in de kernen Vroomshoop/Geerdijk en Westerhaar gedurende anderhalf jaar met ingang van juli, drie in de tweede helft van dit jaar en zes in de loop van volgend jaar.

De raadsfractie van het CDA probeerde het voorstel nog te amenderen door voor te stellen de al dan niet vermeende rechtsongelijkheid eruit halen, te weten de uitsluiting van zondagopenstelling in Den Ham en Vriezenveen. Volgens woordvoerder Bramer van het CDA is deze partij tégen de koopzondag, maar ook van mening dat áls die er toch komt voor elke ondernemer in elke kern zou moeten gelden. Het amendement kreeg steun van VVD en PVV. Dat was met de stemmen van de vorige christelijk geïnspireerde coalitie (CDA, ChristenUnie en SGP) te weinig: zes vóór en zestien tegen.

Vervolgens werd het meerderheidsvoorstel  met GBT in de lead, aangenomen dankzij de steun van de oppositiepartijen PvdA/GroenLinks en weer PVV en VVD, want zonder hen zou het feest niet zijn doorgegaan, aangezien behalve CDA, ChristenUnie en SGP ook GBT-raadslid Laarman (voorheen ChristenUnie) tegenstemde. Een andere notoir geharnaste GBT-tegenstander van koopzondagen, namelijk raadsnestor Engels uit Westerhaar, was net als bij een vorig koopzondagdebat absent.

Deel dit nieuws!