De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Everlo als verwacht nieuwe wethouder voor het CDA in Tubbergen

Everlo als verwacht nieuwe wethouder voor het CDA in Tubbergen

TUBBERGEN –  Conform de verwachting, op basis van een rondgang op 7 juni van deze krant, meteen na het bekend worden van de ‘promotie’ van CDA-wethouder De Witte van Tubbergen tot gedeputeerde van Overijssel, is het nu officieel dat de huidige fractievoorzitter Berning der christendemocraten op en rond de essen de nieuwe schepen is na de promotie . Op de eerste dag in juli zal ze worden geïnaugureerd.

Berning werd vijf jaar geleden raadslid voor het CDA en vorig jaar verkozen tot fractieleider in de gemeente die twee CDA-wethouders heeft, behalve De Witte ook wethouder Volmerink. Voor de opvolging van De Witte viel meteen de naam van Berning-Everlo. Ze stond vorig jaar bij de verkiezingen achter De Witte en Volmerink derde op de lijst van de christendemocratie.

Berning studeerde Bestuurskunde en is momenteel voorzitter van de basketbalvereniging Jolly Jumpers. Bij haar aantreden als wethouder zal het college van Tubbergen het meest feminiene van Twente zijn, want voor driekwart vrouw, naast de partijloze burgemeester (ook een unicum in Twente) en VVD/GB-wethouder Bekhuis-Groothuis.

Deel dit nieuws!