De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCXCXV

Arjan van Gils was gemeentesecretaris te Enschede in de tijd dat Jan Mans daar een beetje burgemeesterde. Ed Figee praatte in die tijd alles wat krom was meteen recht. Oki, Doki en Moki in Smikkelstad. Alles kon, alles mocht. Het waren ook de dagen dat Ronald (de Geus) Scholten de hofnar uithing met Joeroen Hatenboer als leerlinghofnar.

Van Gils is van origine een politiefunctionaris met een Nyenrode-pet.Dubbele handicap. In tegenstelling tot de bestuurlijk verantwoordelijke Mans mocht hij na de vuurwerkramp blijven. Niemand miste Mans, die zat toch al  vaker op de Balkan dan  bij het Ei van Ko,hooguit Scholten, want die verloor zijn wethouder Hekking-functie. Van Gils kreeg meer macht. Hij is van de D66-generatie die de krullenjongens Rogier van Boxtel Tom de Graaf voortbracht, losjes, trendy, standpuntloos, beunbanenverzamelaar en carrièrebelust.

Van Gils werd gemeentesik in Rotterdam en van zijn afscheidsfeest in een duister hok in Enschede heug ik me nog het optreden van (nacht)burgemeester Jules Deelder van Rotjeknor. Van Gils zou naar huis komen. Dat haalt je de koekoek, want hij werd later voor poen en prestige de sik van Amsterdam. Ook daar ging hij weg en hij wilde 75.000 euro meekrijgen. Die kreeg hij en nu is hij D66-wethouder van Rotterdam. Meteen problemen over geld. Hij moest zich deze week in de raad van Rotterdam verantwoorden voor zijn afkoopsom, maar ging op vakantie naar de Rocky Montains. De gemeenteraad, ach je kunt niet overal voor thuisblijven. Bestuurlijk dedain, met Arjan meer Mans. Ik denk dat Scholten binnenkort een Geus opent in de Koopgoot.

 

Deel dit nieuws!