De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw van Het Assink in Haaksbergen (inderdaad) van de baan

Nieuwbouw van Het Assink in Haaksbergen (inderdaad) van de baan

HAAKSBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Haaksbergen ziet, zoals de Roskam onlangs al berichtte, onvoldoende financiële ruimte in het huidige begrotingsperspectief om binnen enkele jaren dik twintig miljoen vrij te spelen voor nieuwbouw van Het Assink Lyceum. De gemeenteraad zal er dezer weken over komen te spreken.

Het college laat de gemeenteraad weten te hechten aan een structureel en reëel begrotingsevenwicht benevens een stevige algemene risicoreserve. Daar past volgens het college geen structurele kapitaaljaarlast bij van bijna vijf ton voor de bouw van een nieuwe school aan de Van Brakelstraat.

 Het college meldt dat rekening wordt gehouden met  minimaal vier jaar uitstel van de bouw  van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs en wil op korte termijn met Het Assink Lyceum in gesprek om te onderzoeken welke ‘passende alternatieven’ er tot 2024 mogelijk zijn.

Het dagelijks bestuur der gemeente stelt de raad voor wél geld uit te trekken voor de nieuwbouw ten behoeve van de gecombineerde basisschool Holthuizen-Ariëns, waar de urgentie dwingend is en een investeringsbedrag van vier miljoen benodigd.

Deel dit nieuws!