De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minister vindt dubieuze zorgbureaus niet onlogisch bij controlegebrek

Minister vindt dubieuze zorgbureaus niet onlogisch bij controlegebrek

HENGELO – Het ontbreken van controle vooraf bij het contracteren van zorgaanbieders kan logischerwijze leiden tot het in zee gaan met dubieuze zorgpartijen. Dat heeft minister De Jonge geantwoord op vragen van de parlementariër (en partijgenoot) Peters van het CDA.

Twaalf gemeenten in Twente contracteren aanbieders als ze aan de eisen zeggen te voldoen, zonder ze te checken. Alleen de gemeenten Almelo en Hof van Twente kiezen een andere weg en voeren wel eerst een controle uit.

De raadsfractie van de PVV in Twenterand stelde onlangs vragen over de fraudegevoeligheid van het systeem van de twaalf gemeenten, maar uit de antwoorden van het college kwam naar voren dat burgemeester en wethouders weinig risico zien. Nu laat de bewindsman dus weten het, hoewel onbewijsbaar, ‘niet onlogisch’ te vinden dat de twaalf gemeenten bij aanbestedingen in de fout gaan.

De Jonge stelt zou er blijkens zijn reactie voor zijn als gemeenten zorgaanbieders vooraf controleren teneinde de ‘rotte appels´ te weren.

Deel dit nieuws!