De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Slimme verkeerslichten voor schone lucht en doorstroming Oldenzaal

Slimme verkeerslichten voor schone lucht en doorstroming Oldenzaal

OLDENZAAL - Er moeten volgens het college van burgemeester te Oldenzaal maatregelen worden getroffen om de doorstroming op de Eektestraat  te verbeteren en – mede daardoor - de extra - schadelijke uitstoot te verminderen. Het college stelt de gemeenteraad voor hiertoe twintigduizend euro uit te trekken. Het idee is ‘slimme verkeerslichten’ te plaatsen, als een ‘vooronderzoek’ van een adviesbureau daarvan de voordelen aantoont.

Er is op de Eektestraat weliswaar een groene golf, maar die zou uitsluitend in de ochtend- en avondspits van kracht zijn en alleen ingesteld op personenautoverkeer, niet op het vele vrachtverkeer dat ook gebruik maakt van de Eektestraat. De trucks volgen de groene golf niet omdat ze trager optrekken dan personenauto’s. Het continu afremmen en optrekken, zorgt voor de extra uitstoot en verhindert een soepele doorstroming. Verder leert onderzoek naar de verkeersbewegingen ter stede dat de route door het centrum van Oldenzaal nog steeds sneller blijkt ten opzichte van de gewenste route, zowel voor noord-zuid als voor zuid-noord.

De uitkomsten van het ‘vooronderzoek’ zouden ook kunnen naar het oordeel van het college ook worden gebruikt voor andere toekomstige projecten in Oldenzaal.

Deel dit nieuws!