De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente hecht aan voortbestaan speeltuinen Hengelo-Noord

Gemeente hecht aan voortbestaan speeltuinen Hengelo-Noord

HENGELO – De speeltuinen Leeuwerikstraat en César Franckstraat in Hengelo-Noord krijgen een opknapbeurt waardoor het voortbestaan is gegarandeerd. De gemeente draagt hiertoe een bedrag van 28.300 euro op tafel en de Stichting Wijkcentrum ’t Vogelkwartier draagt 20.000 euro bij.

Het gemeentebestuur en het stichtingsbestuur hebben recent afspraken gemaakt over de uitvoering van de opknapbeurt die dit najaar zijn beslag zal krijgen. Bovendien neemt de gemeente het beheer en onderhoud van de speeltuinen over van de stichting.

Dat heeft mede te maken met het voornemen van het bestuur van de Stichting Wijkcentrum ’t Vogelkwartier dit vehikel op te heffen vanwege de zwaarte van beheer en onderhoud. In goed overleg is er besloten een nieuwe stichting in het leven te roepen die zich vooral zal richten op het organiseren van activiteiten voor en met de buurt.

De gemeente hecht volgens wethouder Ten Heuw aan het voortbestaan van beide speeltuinen. ‘Beide speeltuinen zijn al jarenlang echt een begrip voor kinderen en ouders in Hengelo Noord. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Bovendien zie je dat mensen uit de buurt elkaar hier ontmoeten en afspreken. Het is echt een sociaal gebeuren. De speeltuinen zijn echter wel aan een opknapbeurt toe', aldus de wethouder in een communiqué.

Deel dit nieuws!