De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stalen fietsbrug over de spoorlijn in kader Enschede Fietsstad 2020

Stalen fietsbrug over de spoorlijn in kader Enschede Fietsstad 2020

ENSCHEDE - De nieuwe stalen fietsbrug aan de Euregioweg is dezer dagen over de spoorlijn in Enschede gehesen. De komende maanden vindt de afbouw van de brug plaats als ook de aansluitingen met bestaande fietspaden. Naar verwachting kunnen fietsers begin oktoberi n twee richtingen fietsen vanaf de rotonde met de Sleutelweg naar de fietsbrug in de Oosterstraat, wat nu met enig aplomb 'de ontbrekende schakel' heet te zijn. De nieuwe fietsverbinding sluit aan op de toekomstige fietssnelweg F35.

De fietsverbinding langs de Euregioweg draagt volgens de gemeente Enschede bij 'aan een verdere verbetering van het fietsklimaat in Enschede'. Zo is de bereikbaarheid per fiets van het Euregio Bedrijventerrein aanlokkelijker. Ook  zou het bijdragen aan het duurzaamheidsimago van het bedrijventerrein. De bouw van deze fietsverbinding wordt gerealiseerd door Strukton Civiel Noord & Oost en Buiting Staalbouw.

Enschede gaat zich door deze en andere investeringen in fiersroutes afficheren als Fietsstad 2020. In dat  kader maakte wethouder Van Houdt deze week de winnaars bekend van de twee fietsuitdagingen van Enschede Fietsstad 2020.

 

Deel dit nieuws!