De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Monumentale Kolkschool in Almelo verbouwd tot luxe appartementen

Monumentale Kolkschool in Almelo verbouwd tot luxe appartementen

ALMELO -  Het college van burgemeester en wethouders te Almelo wil de monumentale Kolkschoool aan de Bornerbroeksestraat verkopen voor de bouw van luxe appartementen. Op de plek van het aanpalende gymnastieklokaal zal een aantal zogenoemde stadswoningen verrijzen.

De projectontwikkelaar wil vier ton neertellen voor het kapitale pand van de even voormalige Hogere Burger School en neemt letterlijk op de koop toe dat het stadsmonument zijn huidige aanzien moet behouden. In het verschiet ligt een ombouw tot woningen acher de bestaande gevels, wat ook gebeurd is door de woningcorporatie Beter Wonen met de gebouwen van de ATS aan het Van Dronkelaarplein en de Rietmavo aan de Violierstraat.. Bij de Kolkschool is het projectontwikkelaar Kloosterman van Kloos2 die het voortouw neemt.

Het betekent dat Paco Plumtrek, het cultuurvehikel van kunstenaar/muzikant Lammers, weer op zoek naar een ander optrekje voor beeldend kunstenaars en muzikanten, inclusief een podium voor bijzondere concerten. In een eerder stadium stak de gemeenteraad een stokje voor de transactie aan Kloos2 omdat de haalbaarheid onvoldoende duidelijk was en het Paco-alternatief onvoldoende onderzocht. Het leverde destijds een van de schaarse politieke nederlagen van wethouder Langius op die nu een nieuwe pogong onderneemt. 

 

Deel dit nieuws!