De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Met directeur-bestuurder verdwijnt Raad van Toezicht Waerdenborch

Met directeur-bestuurder verdwijnt Raad van Toezicht Waerdenborch

HOLTEN – Er komt een compleet nieuwe Raad van Toezicht bij de scholengemeenschap De Waerdenborch met de hoofdvestiging in Holten en een dependance in Goor. Aldus moet in combinatie met de aanstelling van een nieuwe directeur-bestuurder de rust wederkeren  in de school.

Een personele sanering was nodig vanwege een serie sluimerende conflicten die gaandeweg steeds heftiger escaleerden, laatstelijk met de interim-rector Van den Broek. Zij werd de Kop van Jut, want een makkelijk aambeeld waarop alle partijen (toezichthouders, grondwerkers/leraren en leden van de medezeggenschapsraad) naar hartelust hun ongenoegen konden slaan.

Dat ging behalve over onderwijsinhoudelijke zaken over persoonlijke vendetta’s en financiële perikelen, inzake de jaarstukken in relatie tot honorering/salariëring.

Volgens wethouder Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten moeten de neuzen weer dezelfde kant op en de kiemen van frustratie de kop in worden gedrukt. Hij denkt dat dit nu gaat gebeuren en hoopt als verantwoordelijk wethouder op korte termijn met namen en rugnummers te komen, in een onderwijspeloton dat koersvast moet zijn. Dat zei hij in reactie op vragen van - met name - het CDA-raadslid Basmaci, GB-raadslid Bronsvoort en ChristenUnie-raadslid Vernhout. Er zullen volgens de wethouder nog mensen in de school zijn die pijn gaan ervaren.

 

Deel dit nieuws!