De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo ziet af van Hijschkamer; meer geld voor groene binnenstad

Hengelo ziet af van Hijschkamer; meer geld voor groene binnenstad

HENGELO - Als een donderslag bij heldere hemel heeft wethouder Van Wakeren gisteravond laten weten af te zien van de bouw van het gebouw De Hijschkamer op het Marktplein. Het zou volgens de wethouder toch te duur worden. Vandaag meldt het college van burgemeester en wethouders dat een extra krediet van 3,7 miljoen euro nodig is voor de openbare ruimte bij het verbouwde stadhuis en het daar bijgebouwde stadskantoor. Opvallend is het accent dat het college legt op groen in de binnenstad, wat de inzet was van de actiegroep tégen de massieve bouw van De Hijschkamer.

De openbare ruimte bij het stadhuis/stadskantoor krijgt volgens het college dezelfde uitstraling als de vernieuwde Enschedesestraat, met de aanleg van het Burgemeester Jansenplein als stedelijk evenementenplein. Een naar het oordeel van het college opvallend en speels element is de gedachte (spring)fonteinen op het evenementenplein, een attractie voor binnenstadbezoekers, inzonderheid kinderen.  Dat verdraagt zich volgens het college niet met parkeerplaatsen. Om die reden komen er tijdelijke parkeerplaatsen op het Kloosterhof (tussen het nieuwe stadskantoor en Thiemsbrug) met ruimte voor ruim honderd auto's, wat ook tegemoet komt aan het verzoek van de SCH namens de ondernemers om deze parkeerplaatsen beschikbaar te houden voor de binnenstad.

De inrichting van de openbare ruimte en het parkeerterrein maakt mede deel uit van het project Lange Wemen. In een communiqué laat wethouder  Gerrits 'bijzonder blij 'te zijn met de plannen. 'Eindelijk gaat hier de schop de grond in en Hengelo krijgt er een prachtig stukje stad bij rondom het gerenoveerde stadhuis en nieuwe stadskantoor.'  De onlangs aangelegde kerktuin voor de Lambertusbasiliek dient als lichtend voorbeeld, ook letterlijk, want er komen lampen om basiliek en stadhuis aan te lichten. Zo krijgt 'Hengelo by Night' ook weer wat kleur op de konen.

Deel dit nieuws!