De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo maakt horeca in monument 'watertoren op Indië' onmogelijk

Almelo maakt horeca in monument 'watertoren op Indië' onmogelijk

ALMELO - Er is voor de herbestemming van de karakteristieke watertoren, een gemeentelijk monument 'op Indië' in Almelo  één belangrijke optie minder nu de horecabestemming er af is gehaald. Dit betekent dat de gedachte en gewenste functie nu onmogelijk is geworden.

De bestemming horeca is verschoven naar  een deel van de oude textielfabriek waar het Stadslab is gevestigd en waar ondernemer Bos zijn kookstudio De Smaak Van uitbaat. Hij houdt er allerhande activiteiten met een culinair tintje en verhuurt accommodatie voor congressen, seminars, brainstormsessies en (andere) samenkomsten en vergaderingen. Zo vond er vandaag de presentatie plaats van het nieuwe college van gedeputeerde staten.

Bos is blij met de bestemming horeca op zijn pand, maar zou het 'zonde' vinden als de watertoren van het vroegere textielimperium bij gebrek aan gebruiksmogelijkheden wordt gesloopt. Ook de gemeenteraad wil niet dat projectontwikkelaar de ruimte krijgt of neemt de wijk nog meer te verdichten met lucatieve woningbouw ten koste van een gemeentelijk monument. Vorig jaar zei toenmalig wethouder Ten Seldam (nu fractieleider van het CDA) op kritiek van de raad over afbraak van erfgoed 'op Indië' (Kalverstraatje en Booghallen) dat er maar één monument in het gebied is: de watertoren. Daar kan ze in haar huidige functie het college op aanspreken.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!