De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe stuurlui voor vorming één symfonisch orkest Oost-Nederland

Nieuwe stuurlui voor vorming één symfonisch orkest Oost-Nederland

ENSCHEDE – Met de aangekondigde komst van directeur Post en voorzitter Boumans van de Raad van Toezicht is het fusieorkest van Oost-Nederland metterman in de stijgbeugels gehesen. Het gezelschap ontstaat door de fusie van het Orkest van het Oosten (standplaats Muziekcentrum Enschede) en het Gelders Orkest (standplaats Musis Sacrum te Arnhem) die van rijkswege min of meer is geëntameerd.

De beide provincies Overijssel en Gelderland gaven elk een bruidsschat van bijna een miljoen (twee keer 950.000 euro) aan het nieuwe orkest.  Officieel blijven er twee gelijkwaardige uitvalssteden, maar of dat haalbaar is zal moeten blijken, want nu al wordt gezegd dat één hoofdveste voor de hand ligt en dat Arnhem dan meer voor de hand zou liggen dan Enschede.

Officieel gaat het nog steeds om de twee uitvalssteden Arnhem en Enschede en vier satellietsteden, te weten Apeldoorn, Deventer, Nijmegen en Zwolle. Het is aan de nieuwe directeur Post om vanaf september, als hij formeel aantreedt, geografisch-organisatorische structuur aan te brengen. Post was jaren geleden directeur van in Twente gefuseerde muziekscholen tot Kaliber Kunstenschool. 

 

Deel dit nieuws!