De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ALMA roept coalitie Overijssel op tot elektrificatie Almelo-Mariënberg

ALMA roept coalitie Overijssel op tot elektrificatie Almelo-Mariënberg

ALMELO/MARIËNBERG – De reizigersvereniging ALMA pleit voor elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg in komende vier jaar. De nieuwe coalitie in de provincie Overijssel zou dit moeten opnemen in het ‘regeerakkoord’ 2019-2023. Het bestuur van ALMA wijst in dit verband op een recent aangenomen motie van de ChristenUnie om te komen tot ‘een duurzame en betrouwbare treindienst’ tussen Almelo en Mariënberg en daarmee Hardenberg.

De huidige en vermoedelijk blijvende Overijsselse gedeputeerde Boerman van Verkeer en Vervoer (en van de ChristenUnie) zou volgens ALMA ‘nog zeven jaar genoegen willen nemen met een milieubelastende, onbetrouwbare en dure treindienst’.

Er is met elektrificatie van de lijn Almelo-Mariënberg, die op den duur ook onderdeel zou moeten uitmaken van een intercityverbinding Enschede-Groningen, volgens ALMA een bedrag van zo’n twintig miljoen gemoeid. De investering kan zich naar het oordeel van de vereniging terugverdienen door meer capaciteit en kwaliteit op Almelo-Mariënberg.

Deel dit nieuws!