De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Extra geld exploitatie Kulturhus Westerhaar topprioriteit Twenterand

Extra geld exploitatie Kulturhus Westerhaar topprioriteit Twenterand

WESTERHAAR - Het college van burgemeester en wethouders wil een bedrag van zeventigduizend euro reserveren als extra bijdrage voor het Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. Ook stelt het college voor 64.000 euro te reserveren ten behoeve van een Innovatiefonds.  Opvallend mag heten dat er acht ton achter de hand wordt gehouden voor wensen uit het coalitieakkoord van GBT en ChristenUnie, zonder dat duidelijk wordt wat die wensen zijn, maar dat kan oplopen tot anderhalf miljoen.

De gemeente hield in het boekjaar 2018  een fors bedrag van  bijna 3,5 miljoen over, om precies te zijn 3.456.006 euro, maar dat komt vooral door een extra rijksbijdrage van 3.335.500 euro voor kosten die de gemeente maakt voor hulp, maatschappelijke ondersteuning en (jeugd)zorg. Zonder die  extra rijksbijdrage zou de gemeente dik in het rood zijn geschoten, in aanmerking genomen dat het extra bedrag om De Klaampe aan de praat te houden sowieso een prioriteit van het college is.

Opvallend is dat blijkens de jaarrekening aan leges bouwvergunningen en welstand 267.000 euro binnenkwam en via het werkbudget economie 108.000 euro. Onvoorziene tegenvallers werden geboekt bij het leerlingenvervoer (een ton), dividend Twence (ook een ton), aanschaf en onderhoud software (138.000 euro).

Deel dit nieuws!